Dragonball Z - Kai

Συζητήσεις και περιλήψιες για διάφορα anime.

Βαθμολογήστε το Anime

10 - Τέλειο
6
60%
9
3
30%
8
1
10%
7
0
No votes
6
0
No votes
5
0
No votes
4
0
No votes
3
0
No votes
2
0
No votes
1
0
No votes
0 - Άθλιο
0
No votes
 
Total votes: 10
User avatar
OpFan
Inactive Joker
Posts: 193
Joined: 08/10/11, 00:00
Gender: Male
Location: στη χωρα των ZN
Contact:

Dragonball Z - Kai

Postby OpFan » 15/10/11, 09:21

Επειδή βαριόμουν σήμερα το απόγευμα, και βλέποντας πόσο πέραση έχει τούτο εδώ ακόμα, είπα να βγάλω το άχτι μου.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Για πολλούς ο βασιλιάς των ανιμέ ξύλου, η σειρά δράσης που οι περισσότεροι πάνω των 12 είδαμε και κάναμε σαν τρελοί περιμένοντας το επόμενο επεισόδιο στον ΑΝΤ1. Και δε μας χαλούσε και πολύ όταν παίζανε επαναλήψεις.

ΑΝΙΜΕΗΣΟΝ [Μπαμ, μπουμ, πάει ο πλανήτης.]

Γενικά 2/2: Πολύ τρελός κόσμος, με την κόλαση να είναι λούνα παρκ και τους νεκρούς να ρίχνουν ξύλο ακόμα και στον παράδεισο, κτήρια να εμφανίζονται μέσα από κάψουλες και βουνά να σωριάζονται λες και είναι από τσιγαρόχαρτο. Δίνονται κάποιες απλές εξηγήσεις γιατί όλα είναι έτσι και χάρη σε κάμποσο χιούμορ και βάλε μέσα το ατελείωτο ξυλίκι, ούτε που νοιάζεσαι μετά από λίγο πως στέκουν όλα αυτά.

Φιγούρες 1/2: Ένα πρόβλημα είναι που οι περισσότεροι χαρακτήρες έχουνε ελαφριές διαφοροποιήσεις μεταξύ τους και συχνά μπερδεύεσαι ποιος είναι ποιος. Ο κυρ Τοριγιάμας δεν έβαζε ποτέ μεγάλη ποικιλομορφία στους ήρωες του και έτσι, να λίγο να αλλάζει το μαλλί, να λίγο τα ρούχα, μας τον πασάρει σαν άλλο άτομο. Κάτι που διακρίνεται αν δεις και άλλες σειρές που έχει σχεδιάσει. Ιδίως όταν φτάσαμε να έχουμε 5 ξανθούς Σούπερ Σαγιάννηδες συγχρόνως με τα ίδια ρούχα, μόνο από την φωνή τους ξεχώριζα. Πάρτου κάτω μια μονάδα, να μάθει να μου δίνει περισσότερη ποικιλία, το άλας της ζωής.

Φόντα 1/2: Αν και αλλάζουνε πολλά σκηνικά κατά την διάρκεια της σειράς, συνολικά κι εδώ ένοιωθα ότι είναι απλά διαφοροποιήσεις του ίδιου φαραγγιού ή δάσους. Εντάξει, τα μπλε δέντρα και η πράσινη θάλασσα ήταν όλα τα λεφτά αλλά κι εκεί απλά ήταν color swap. Για να μη πω ότι τα κτήρια και τα διαστημόπλοια ήταν απλά … σφαίρες με παράθυρα.

Ρευστότητα κίνησης 1/2: Ντάξει, όλοι πάνω - κάτω βλέπουμε εύκολα ότι υπάρχει πολύ μεγάλο μέρος που οι χαρακτήρες είναι ακίνητοι ή επαναλαμβάνουνε τις ίδιες κινήσεις. Ακόμα και όταν κινούνται πιο γρήγορα από το φως ή ρίχνουν 100 μπουκέτα σε μισό δευτερόλεπτο, είναι απλά δύο frame και speed lines να επαναλαμβάνονται. Οπότε δεν αφήνει και πολύ χώρο για πιστευτή χορογραφία. Για να μη πω ότι όταν πετάς οι νόμοι της βαρύτητας δεν έχουνε και πολύ σημασία…

Ειδικά εφέ 1/2: Το ότι γεμίζουν την οθόνη, την γεμίζουν. Λίγες σειρές προκαλούνε τόση φωτοεπιληψία σαν το Ντραγκομπαλάκι. Αλλά δυστυχώς σχεδόν όλες οι επιθέσεις γίνονται μετά από λίγο απλά μονόχρωμες φωσφοριζέ ακτίνες και αύρες που διαλύουν πράματα. Αν και κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετικές επιθέσεις, στην τελική, όλες είναι το ίδιο πράγμα. Δεν είναι σαν το Ναρούτο ας πούμε, που έχει κάθε επίθεση το element της και μια διαφορετική επίδραση πέρα από έναν μεγαααλο κρατήρα. Κάπως επαναλαμβανόμενο και άνευ στρατηγικής καταντάει έτσι.

Σύνολο: 6/10 Ξεκινάει ανεκτό και βελτιώνεται αρκετά προς το τέλος. Η εισαγωγή στο Kai σου δείχνει πόσο πραγματικά καλό θα μπορούσε να είναι με σημερινή τεχνολογία αλλά στην τελική, αναλώνεται πολύ σε επαναλαμβανόμενες κινήσεις και σχετικά μικρή ποικιλομορφία.ΗΧΟΣ: 6 [Εγώ είμαι ο δυνατότερος – Όχι, εγώ είμαι. – Όχι, δεν είσαι. – Ναι, είμαι. – Έλα να πλακωθούμε και να μάθουμε…]

Καλούτσικα μουσικά κομμάτια και πετυχημένο voice acting. Οι διάλογοι δεν έχουνε και πολύ βάθος αφού μόνο τις ίδιες 20 λέξεις πάνω – κάτω επαναλαμβάνουνε όλοι (δέρνω, δυναμώνω, ανασταίνω, ξαναδέρνω, ξαναδυναμώνω, ξανανασταίνω). Επίσης, η Ιαπωνική φωνή του Γκόκου μπορεί να σας προκαλέσει εφιάλτες.ΣΕΝΑΡΙΟ [Δυναμώνω και δέρνω εις τον αιώνα τον άπαντα.]

Γενικά 1/2: Καλά, το γενικό σενάριο είναι μια παρωδία της ιστορίας του Σούπερμαν, με αρκετά γνωστά κλισέ της φόρμουλας των σόνεν. Το ότι παρωδεί τους υπερήρωες κατά καιρούς με χαζές πόζες (Βλέπε Γκινέου και Σάγιαμαν) το έκανε ακόμα πιο αστείο. Στην τελική όμως είναι απλά το να δείρεις τον δυνατότερο κακό του σύμπαντος, μόνο για να ανακαλύψεις ότι υπάρχει ένας πιο δυνατότερος στην επόμενη σεζόν. Και όσο καλά κι αν το παρουσιάζουνε (που δεν το κάνουνε και πολύ) δεν υπάρχει βάθος σε σκέτο ξύλο.

Ροή Ιστορίας 1/2: Επαναλαμβάνεται με ελαφρές διαφοροποιήσεις σε κάθε σεζόν και σε ξεγελάει να νομίζεις ότι διαφοροποιείται. Αλλά στην ουσία δείχνει ακριβώς τα ίδια πράγματα και αυτό κουράζει μετά από λίγο (ιδίως μετά την μάχη στον Νάμεκ).

Εξτρά και δευτερεύοντες ιστορίες 1/2: Στο πρώτο μισό, αρκετοί χαρακτήρες είχανε κίνητρα για να ψιλο-διαφοροποιούνται μεταξύ τους. Αλλά σιγά – σιγά όλοι απλά γίνανε άβουλα τσιράκια του Γκόκου και του Γκόχαν και τους ακολουθούσανε για περισσότερο ξύλο. Μόνο ένας Βετζίτας έμεινε στο ύψος του χαρακτήρα του, αν και τον χαλάσανε κι αυτόν αργότερα στο GT.

Ρεαλισμός / Πειστικότητα 1/2: Καλά προσπαθούνε να δικαιολογούνε τα διάφορα κουλά στην ιστορία αλλά γενικώς ουδέποτε σε πείθει ότι κάποιος τους έχει Άι Κιού πάνω από 90. Επίσης, ένας κόσμος που μπορείς να δυναμώνεις επ’άπειρον, ακόμα και πίτα στο ξύλο, ακόμα και νεκρός, ακόμα και μεταμορφωμένος σε ζαχαρωτό, οκέυ, το τραβάει από τα μαλλιά. Ως και οι θεοί είναι κι αυτοί χαζοί και μπορούνε να τους ξεπεράσουνε σε δύναμη οι κοινοί θνητοί… απλά ρίχνοντας ξύλο. Ακόμα και η περιβόητη ενδυνάμωση δεν είναι πραγματικά ενδυνάμωση, καθώς από ένα σημείο και μετά οι εκρήξεις δεν μεγαλώνουνε άλλο, όσο κι αν δυναμώνουνε οι χαρακτήρες. Ακόμα και το Battle Power δε βοηθάει πολύ καθώς, πως θκατά ο Φρίζερ τίναζε πλανήτη με μισό εκατομμύριο αλλά ακόμα και με max out στα 12 εκατομμύρια απλά τίναζε ένα βουνό; Και φυσικά, το ακόμα χειρότερο είναι ότι οι καλοί νικάνε πάντα με την «ζαβολιά» του να γίνονται 321543654654 φορές δυνατότεροι ενώ ο κακός τους έχει κάνει κιμά. Ναι, καλά…

Τέλος 1/2: Μωρέ, έχει τέλος αλλά δεν είναι σαν να μη μπορούσανε να το συνεχίσουνε επ’άπειρον με τον ίδιο ρυθμό (πράγμα που κάνανε και φάγανε τα μούτρα τους).

Σύνολο: 5/10ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ [Εγώ δείρω κόσμο. Ουγκ!]

Παρουσία 2/2: Πέρα από την γνωστή τσακαλοπαρέα, που είναι όλοι τους αναίσθητες μηχανές πολέμου, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι παρόν κυρίως για χιούμορ και για να καθυστερούνε την ιστορία. Με λίγα λόγια, ή θα σας αρέσουν για το ξύλο που ρίχνουν, ή για τα κωμικά που κάνουν. Κάποιοι έχουνε και δράμα αλλά δεν είναι και τόσο πια σπουδαίο αν όλα λύνονται με ξύλο και μπορείς να αναστηθείς και να ξαναπροσπαθήσεις, λες και κάνεις continue σε βιντεοπαιχνίδι. Μου φάνηκε αρκετά φαλλοκρατικό που ο Τοριγιάμας ουδέποτε είχε καλές γυναίκες πολεμίστριες στις σειρές του (ακόμα και η Γ18 είναι ρομπότ που καταντάει νοικοκυρά όπως και όλες οι άλλες). Παρόλα αυτά, δε μπορώ να πω ότι σαν παρουσία δεν είχαν όλοι τους ενδιαφέρον.

Προσωπικότητα 1/2: Το ντουέτο του Γκόκου και του Βετζίτα είναι σχεδόν πάντα στο προσκήνιο. Σε κάποια στιγμή πήγανε να το γυρίσουνε στον Γκόχαν αλλά δε κράτησε. Όπως και να’χει, οι προσωπικότητες στην σειρά δεν έχουν καθόλου ποικιλία αφού όλοι τους είναι απλά «ρίχνω ξύλο – λέω κρυάδες».

Ωρίμανση 1/4: Ναι οκέυ, ας μη σταθώ εδώ πολύ. Με εξαίρεση έναν Βετζίτα σε μερικά σημεία, κανείς ουσιαστικά δεν ωριμάζει σε ολάκερη την σειρά. Και λέγοντας ωριμάζει, δεν εννοώ ούτε γερνάει, ούτε βάφει το μαλλί του, ούτε αφήνει μουστάκι. Οι προσωπικότητες τους μένουνε παγωμένες. Όσο κι αν ανεβάζουνε το ρημάδι το battle power, το ίδιο κτήνη παραμένουνε, ούτε γίνονται πιο σοφοί, ούτε πιο έξυπνοι.

Κάθαρση 1/2: Δε ξέρω το πόσο το να μετατρέπεται κάποιος που χάνει σε τσιράκι ή comic relief πιάνει για κάθαρση, αλλά εκεί μένει για την υπόλοιπη ιστορία και θεωρητικά είναι το ολοκλήρωμα της όποιας προσφοράς είχε στην ιστορία. Φυσικά, για τον ίδιο λόγο γίνεται και μετέπειτα αδιάφορος αλλά ας μη τα θέλουμε κι όλα.

Σύνολο: 5/10ΑΞΙΑ: 8 [Το ξύλο βγήκε από το χρυσάφι.]
Ναι, οκέυ, εντάξει, η σειρά βλέπεται και ξαναβλέπεται και εκδίδεται και επανεκδίδεται κάθε δέκα χρόνια. Μεγάλο μέρος των επεισοδίων το βλέπεις πολλαπλές φορές αν δεν έχεις μπουχτίσει το είδος.ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ: 5 [Ξυ-λο! Ξυ-λο! Ξυ-λο!]
Τα παλιο-φίλλερ πάλι κάνανε το κακό τους καθώς μεγάλο μέρος της σειράς είναι βαρετά γεγονότα και τραβηγμένα σημαντικά. Όταν 5 λεπτά μέχρι να εκραγεί ένας πλανήτης κρατάνε 5 επεισόδια, ε, κάτι ψυλλιάζεσαι ότι πάει αργά. Το Kai επιχειρεί να βγάλει όλα αυτά τα φίλλερ αυτήν την στιγμή και προς έκπληξή μου ως τώρα δε μου αρέσει γιατί τελικά οι εξτρά σκηνές αποτελούσαν είτε χαλάρωση, είτε σασπένς. Όπως και να’χει, η σειρά μου μισο-άρεσε. Από ξύλο και ιδέες είναι αλησμόνητη αλλά το άλλο μισό για εμένα είναι η λογική και η πειστικότητα και πώς να το κάνουμε, τα σόνεν πάσχουν στον τομέα.ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 6
Και αυτό γιατί μου αρέσουν πιο ώριμα πράγματα από το ανεγκέφαλο ξυλίκι.


Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
skylarkakos
Brook
Posts: 137
Joined: 20/10/11, 00:00

Re: [Review] Dragonball Z - Kai

Postby skylarkakos » 22/10/11, 05:18

ahahahahaha μου αρεσει πως τα λες :)) <3 dbz
User avatar
Kagestrife
Sanji
Posts: 350
Joined: 16/11/11, 01:00
Gender: Male
Location: Θεσσαλονίκη
Contact:

Re: [Review] Dragonball Z - Kai

Postby Kagestrife » 24/12/11, 12:50

Επιτελους καποιος που δεν εχει κανει το DBZ θεο. Το εχεις ανεβασει στην animeplanet αυτο το review;
User avatar
chapapa
Joker Team
Posts: 953
Joined: 13/12/11, 01:00
Gender: Female
Location: Ε...;! Που είμαι;

Re: [Review]Dragonball Z - Kai

Postby chapapa » 05/02/13, 12:32

Προσωπικά είμαι μεγάλη fan του Toriyama και ακόμα μεγαλύτερη fan του Dragon Ball (καθώς είμαι κι εγώ μια από αυτούς που έγιναν fan των anime χάρη στο Dragon Ball)!
Ακόμα κι εγώ παραδέχομαι ότι τα filler (γιατί για filler πρόκειται, όταν ο χαρακτήρας κάνει μια ώρα να επιτεθεί) μου σπάγανε τα νεύρα αλλά το story ήταν τέλειο γιατί τα είχε όλα. Συγκίνηση, γέλιο, χαρά... κτλ.
Ιδικά με το Kai νομίζω ότι μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους. Ελπίζω και το αρχικό Dragon Ball να βγει σε τέτοια έκδοση γιατί πραγματικά πιστεύω ότι το αξίζει!
Image
Ξεκίνησαν οι εγγραφές!!!
www.myanimelist.net
User avatar
SANDOKANTHANOS
Luffy
Posts: 3001
Joined: 30/09/11, 00:00
Gender: Male

Re: Dragonball Z - Kai

Postby SANDOKANTHANOS » 02/10/13, 14:56

Έχω δει όλες τις σειρές που έχει βγάλει το συγκεκριμένο manga εκτός από αυτήν.Σκοπεύω να τη δω σε μερικούς μήνες όταν θα έχω ξεχάσει πάνω κάτω τις λεπτομέρεις του Ζ.
BECAUSE WITHOUT ME, IT WOULD BE JUST AWESO.
Image
gianna
Nami
Posts: 27
Joined: 08/01/14, 13:02
Gender: Female

Re: Dragonball Z - Kai

Postby gianna » 28/03/14, 19:25

παιδια που μπορω να κατεβασω τα Dragon Ball ???? στα ελληνικα please
User avatar
Yahazugiri7
Robin
Posts: 400
Joined: 21/08/13, 08:54
Gender: Male
Location: Πέραμα
Contact:

Re: Dragonball Z - Kai

Postby Yahazugiri7 » 28/03/14, 19:39

Πολυ ωραιο και χωρις filler (εκτος απο κατι αναποφευκτα πχ gregory)
User avatar
Sanji-kun
Robin
Posts: 424
Joined: 14/08/13, 18:00
Gender: Male

Re: Dragonball Z - Kai

Postby Sanji-kun » 28/03/14, 22:32

Εγω συμφωνω απολυτα με την κριτικη, ακριβως τα ιδια πραγματα συζητουσα σε ενα αλλο
φορουμ που εχει τεθει σε συγκριση με το One Piece, προτιμωντας το One Piece. Γενικα το Dragonball για μενα ειναι οτι πρεπει για να ξεκινησει καποιος με anime αλλα οσο ωριμαζει ως θεατης του anime, το Dragonball τον γεμιζει ολοενα και λιγοτερο. Ειναι ενα καλο Anime για μενα γτ ειναι απο τα πρωτα και αποτελεσε μαγιά για τ επομενα anime, εχει ενα δικο του κοσμο τελειως, αλλα εν τελει υπαρχουν πολλεες ελλειψεις! Dragonball= μια σειρα με ξυλο, αλλα μονο ξυλο. Καποια στιγμη το γεγονος οτι ξεκινουσε να φορτωνει ο Sogokou Δευτερα και τελειωνε την Παρασκευη, της αλλης εβδομαδας, με κουρασε και καπως ετσι το ψιλοεγκατελειψα. Τωρα σκεφτομαι να την ξαναδω γτ την ειχα αφησει στον Ant1 τελευταια φορα που την ειδα, αλλα πιο πολυ ψηνομαι να ξεκινησω το Narruto για να παω στο Shippuden που εχω ακουσει οτι ειναι καλο!
Image
User avatar
SANDOKANTHANOS
Luffy
Posts: 3001
Joined: 30/09/11, 00:00
Gender: Male

Re: Dragonball Z - Kai

Postby SANDOKANTHANOS » 29/03/14, 02:27

Μιας και η συζήτηση πήγε γενικά στο Dragonball και όχι αποκλειστικά στο Kai ας πω και εγώ τη γνώμη μου.Καταρχίν το DragonBall είναι μια σειρά που την βλέπεις όχι για να πορωθείς αλλά για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου.Μέχρι το Piccolo Jr για εμένα ήταν έτσι.Αργότερα όταν έκανε την εισαγωγή του το Ζ τα πρώτα δύο Sagas ήταν απλά απίστευτα(για εμένα πάντα μιλώντας).Το Saiyans Saga και το Namek Saga είχαν τα πιο καλά επεισόδια όχι απλά στο Ζ αλλά σε όλο το DragonBall.Ύστερα ήρθε το Frieza Saga με την βαρετή και εκνευριστική μάχη SSJ Goku vs Frieza όπου με έκανε να βαρεθώ τη σειρά και να χάσω κάθε ενδιαφέρον που είχα για αυτή.Μετά με το Android & Cell Saga φτιάχνει λίγο, πολύ λίγο και ύστερα φέρνει το Buu Saga που παρόλο που δείχνει αρκετά καινούρια πράγματα για το DragonBall(Fusions, Super Saiyan 3, Great Kai, Supreme Kais, Άλλος κόσμος κτλ) ήταν το χειρότερο μετά το Frieza Saga.Αν και υπάρχουν ορισμένες σκηνές που μου άρεσαν αλλά και πάλι δεν με κάνει να ανεβάσω πιο πάνω αυτό το Saga.Τώρα εντάξει το GT ήταν μια αθλιότητα με τις φωνές των χαρακτήρων του DragonBall, plot holes και κακό animation(ναι προτειμώ το animation του Ζ παρά του GT και ας είναι πιο καινούριο).Το μόνο καλό Saga στο GT ήταν αυτό του Baby από το 20 περίπου έως το 40.Τα υπόλοιπα Sagas ήταν απλά ανούσια(Super Android 17 Saga), ηλίθια(Dark Star Dragon Balls Saga) ή βαρετά(Seven Dragons Saga).Ωστόσο αν και είπα πιο πολύ αρνητικά για το DragonBall η όλη ιστορία του, η πλοκή του και γενικά το όλο θέμα με ενθουσίασε.Ποτέ δεν περίμενα το μικρό αγόρι που είδα στο πρώτο επεισόδιο θα καταλήξει έτσι.Αν και είχα δει ορισμένα σημεία και εικόνες από το Ζ, όχι ολοκληρωμένα όμως.Το άλλο που με εντυπωσίασε ήταν το ότι εμφανιζόνταν ο ένας δυνατός αντίπαλος μετά τον άλλο(έστω και μετά τα timeskips που γίνονται), γεγονός που καθιστούσε τον πρωταγωνιστή αδύναμο να το νικήσει(εκτός από τις φορές του Piccolo Daimao και του Frieza που ο Goku πήρε μεγάλο boost και του Super Buu που εμφανίστηκαν πολλοί ικανοί να τον νικήσουν όμως τους απορροφούσε όλους).Αυτό όμως που με κάνει να χαίρομαι είναι ότι παρόλο που η σειρά τελείωσε, ο mangaka δεν την έχει ξεχάσει και βγάζει κάποια καινούρια πράγματα στη φόρα, παρόλο το μεγάλο διάστημα που πέρασε από το κλείσιμο της αυλαίας.

Spoiler: Show
Sanji-kun wrote:πιο πολυ ψηνομαι να ξεκινησω το Narruto για να παω στο Shippuden που εχω ακουσει οτι ειναι καλο!

DON'T
Image
BECAUSE WITHOUT ME, IT WOULD BE JUST AWESO.
Image
User avatar
teo1323
Zoro
Posts: 505
Joined: 09/06/13, 13:16
Gender: Male

Re: Dragonball Z - Kai

Postby teo1323 » 29/03/14, 17:58

Το Dragon Ball Kai παίζει να είναι χειρότερο και από το Gt έχουν κάνει τρελό κόψιμο σε όλες τις καλές σκηνές και δείχνει τα πράγματα υπερβολικά γρήγορα.
Μπορεί το ότι φόρτωνε 2 εβδομάδες να είναι εκνευριστικό αλλά σαν παιδί που το έβλεπα εγώ δεν με χάλαγε καθόλου και με έκανε να θέλω να δω παρακάτω για να δω τι θα κάνει.
Επίσης αν δεν ακούσεις τα ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ για πέντε λεπτά δεν σου φάει 7-8 επεισόδια να δεις ένα kamehameha δεν έχεις δει DragonBall έτσι απλά.
Επίσης συμφωνώ με τον Θάνο ότι ποτέ δεν περίμενα το παιδάκι που ήταν ο Goku στην αρχή να καταλήξει έτσι στο τέλος.
Και για το Gt παρόλο που ήταν αίσχος το τελευταίο επεισόδιο με συγκίνησε το άτιμο.
Image

Image
Επισκεφτείτε μας :
Spoiler: Show
http://weeders.forumgreek.com/

Allowed to fall! Must get up.
http://myanimelist.net/animelist/teo1323

Return to “Anime Reviews”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest